1.Altyapı ve Asfalt
Sahanın yapılacağı alanda aplikasyon çalışması yapıldıktan sonra zemin sıfır kotuna gelecek şekilde tesviye edilir. Hafriyat çalışması yapıldıktan sonra, çevre hatılı için 50 cm derinlikte 60 cm genişliğinde kazı yapılır. Kazı yapılan yere 20cm genişliğinde 40cm yüksekliğinde temel yapılır.
Temelin üzerine çift yüzeyli ahşap kalıp yapılarak 20 cm genişliğinde 40 cm yüksekliğinde (C 20) Hazır beton dökülerek betonarme hatıl oluşturulur. Beton hatılın çevrelediği saha içerisine 15cm kalınlığında mıcır blokaj tabakası döşenir ve silindirlenir.
Mıcır bolakaj yapılırken zemine tek tarafa olacak şekilde gerekli oranda eğim verilmelidir. Mıcır üzerine 5mm tel çaplı 15×15cm göz aralıklı hasır çelikler döşenir. Hasır çelikler üzerine 10cm kalınlığında hazır beton dökülür ve tesviyelenir. Tesviyesi tamamlanan beton yüzeyi perdah makinesi ile (helikopter ile) perdahlanarak sıfır zemin haline getirilir.
2.Beton Zemin Üzerine Akrilik Boya Yapılması
Beton zemin yüzeyi temizlenerek toz ve yabancı maddelerden arındırılır. Tutuculuğu arttırmak için beton üzerine Primer (astar) uygulanır. Akrilik Resurfacer zemin düzeltme katının uygulamasından sonra ITF onaylı malzeme ile 1 kat Cushion tabakası serilir. Serilen malzemenin yaklaşık 24 saat kürünü tamamlaması beklenir. Daha sonra üzerine 2 kat renk katı uygulanarak oyun çizgileri çizilir ve saha kullanıma hazır hale getirilir.
3-Tel Örgü
3m yüksekliğinde 60x2mm elektrostatik boyalı boru direklerin 3m ara ile mevcut beton zemin üzerine sabitlenmesi, Dikilen direklere 48x2mm boruların alttan ve üstten olacak şekilde direklere kaynak ile tespiti. Bir adet 100x200cm personel giriş kapısı konulması, 3 sıra 3,5mm PVC kaplı gergi teli çekilerek üzerine 3m yüksekliğinde 3,5mm kalınlığında 50x50 göz aralıklı PVC kaplı kafes tel örgünün çekilmesi ve 3mm PVC bağlama teli ile bağlanması işinin yapılması.